Tietenkään en halua, että henkilökohtaisia kuviani julkaistaan, mutta en myöskään osallistu heidän peliinsä, johon kuuluvat kiristäminen, poliittiset palvelukset, poliittiset hyökkäykset ja korruptio. Mieluummin nousen ylös, käännän tämän tukin ympäri ja katson, mitä ryömii esiin”, Bezos kirjoitti blogissaan.

Näin siis Amazonin omistaja Bezos kertoo National Enquirerin uhkaamista kuvapaljastuksista. Amazon hallitsee käytännössä Yhdysvaltain kirjakauppaa. Sen markkinaosuus myydyistä kirjoista on 85%. Voidaan olettaa, että vaikutusvalta on melkoinen myös Kanadassa, Britanniassa ja Saksassa.

Amazon kiristää vuosittain kirjakustantajia yhä edullisempiin hankintahintoihin. Ne, jotka eivät halua myöntyä tällaiseen käsittelyyn, menettävät usein otteen kirjamarkkinoihin. Edessä voi olla konkurssi. 

Amazon on iso teknologiayritys, jonka tarkoituksena on tehdä kirjasta loppu. E-kirjat ja niiden lukemisvälineet ovat myynnissä. Onpa Amazon jopa yrittänyt omaa kustannustoimintaa, jossa ihmisiä tekee kuukausipalkalla erittäin halpoja, huonoja kirjoja. Tämä lähestymistapa ei ole kovin onnistunut. 

Kirjat ovat teoksia, joiden tekemiseen tarvitaan tietoa, älyä ja luovuutta. Ne eivät ole teollisuutta. Eivätkä ne ole joukko sanoja vaikka tekoäly niin voi väittääkin.