Tämä on kysymys, johon Franklin Foer lopulta etsii vastausta kirjassaan ”The World Without Mind - The Existential Treath of  Big Tech”. Hän on tuonut esiin suurten teknologiayritysten käyttämän tekniikan aiheuttamat ongelmat yksityisyyden suojaan. Facebook ja Google tekevät meistä paremman psyykkisen profiilin ja analyysin kuluttamisestamme kuin mihin itse pystymme. Tämä kaikki tapahtuu meidän tietämättämme. 

”The present moment feels profoundly unconfortable. Our faith in technology is no longer consistent with our belief in liberty. We might decide to sail happily past that threshold, but we need to be honest about the costs. Right now we’re not steering our course. We are drifting without countervailing pressure from political system, from media or from the intelligentsia. We’re drifting toward monopoly, conformism, their machines.”

Pitäisi olla aika yksiseliteistä,  että ennen siirtymistä neljänteen vallankumoukseen meidän pitää laissa vahvistaa, että kaikki meitä koskeva data kuuluu meidän omistukseenme on se sittenkirjainta, kaaviota, terveystietoja, taloustietoja tai kuvaa, että yksityisyyden suojaa kunnioitetaan tarjoamalla ratkaisuja, jossa omistamme kaikki, minkä sanomme, kirjoitamme ja luomme. Ettei meidän tietojamme käytetä profiilien tekemiseen meistä tai tuotteiden ja palvelujen kauppaamiseen. 

Avainasemassa ovat myös tekijänoikeudet. Niitä täytyy merkittävästi vahvistaa vastaiskuna spotifyile ja youtubille sekä kirjallisuuden alasajolle. Kirjailijan pitää saada kunnon palkka luomistaan teoksista. Amazon on vetänyt sisäänostohintansa käsittämättömän huokeiksi, mutta kirjoja se myy kirjakauppahintaan. Samoin e-kirjojen hintojen dumppaus pitää lopettaa. Kirjan hinnan pitää olla sama riippumatta jakelukanavasta. Nämä ovat elintärkeitä asioita sivistysyhteiskunnan näkökulmasta.